Aquarium inrichten

Hoe maak ik een mooi aquarium?

Iedereen heeft een eigen stijl die hij of zij mooi vindt die je graag terug wil zien in je eigen aquarium creatie. Zo zijn mensen die hun aquarium zo leeg mogelijk willen houden en alleen de bendigde dingen installeren zoals aquarium verwarming,aquarium filter,aquarium zuurstofpomp en TL of LED verlichting. Ook kunt u er voor kiezen om uw aquarium mooi te decoreren met diverse decoratie en ornamenten die geschikt zijn voor het aquarium.

Er zijn ook diverse achterwanden beschikbaar waarmee u de bekabeling en lucht en filterslangen weg kunt werken. Wanneer u planten in het aquarium gaat gebruiken is het raadzaam om een voedingsbodem aan te brengen waar de planten zich in kunnen wortellen. Hier boven op brengt u een laag aan van stenen of zand zodat de voedingsbodem goed blijft liggen.

Aquarium inrichten voorbeeld

 

Hoe groot wordt mijn aquarium?

Dit is afhankelijk van de ruimte waar u het aquarium wilt gaan plaatsen en welke vissen u in het aquarium wilt hebben. Er zijn namelijk ook vissen die u beter niet in een klein aquarium moet houden zoals de discusvis.Deze vissen worden groter en zullen op een gegeven moment niet meer aan uw aquarium ruimte voldoen wat kan leiden op stress bij de vis. Het voordeel van een groot aquarium is dat u water waarden niet snel zullen veranderen en bacteriën zich minder snel kunnen verspreiden. Het nadeel van kleine aquariums is dan ook dan je de water kwalieit goed in de gaten moet houden. Bent u benieuwd welke aquariums er op de markt zijn? Bekijk dan hier onze onze collectie aquaria.

 

Welke vissen kunnen in mijn aquarium?

Nano aquarium ( ongeveer 30 liter )

Dit soort nano aquariums is geschikt voor beginners, garnalen of als kweekbakje. Mogelijk vissoorten zijn Vuurzalmpjes, Dwergpotloodvisjes,Rode dwergbarbelen en Badis Badis Bengalensis.

 

Hoeveel ruimte heeft een vis nodig in mijn aquarium?

Elke vis heeft ruimte nodig om te kunnen zwemmen in uw aquarium. In de meeste gevallen kunt u uit gaan van 1 liter per 1 cm van de vis. In het rekenvoorbeeld hieronder laten we zien hoe u gemakkelijk het maximale aantal vissen voor u aquarium kunt uitrekenen.

Uw aquarium is 120 liter en u wilt graag grote vissen gaan houden. Een maximale grote van deze vis ongeveer 15 cm.
De berekening wordt dan: 120 / 15 = 8 vissen.